Forside   |   Nyheder   |  CD-udgivelser   |   Bog-udgivelser   |   Links   |   Presse   |   Kontakt  |   Kalender

 
Lagt på nettet den 03. april 2005 kl. 11:30

Hadsten: Den dårlige kemi slår hjernen fra

36 år, gift, tre børn, bosat i et ganske almindeligt boligkvarter. Portræt af Ulrik Nørgaard, Hadsten. Men han rummer nu langt mere end almindeligheder. Hvilket man kan forvisse sig om, hvis man investerer i hans nye cd-udgivelse.

 

 

 
Bandet er sammensat specielt til cd-udgivelsen og har fået navnet "Den dårlige kemi".
Ulrik Nørgaard Jensen er født og opvokset i Svenstrup ved Aalborg, han flyttede til Århus i 1987 og til Hadsten i 2001.
Var leder af Bavnehøjskolens SFO indtil 2004, nu arbejder han i Randers.
Udgav i 1994 digtsamlingen "Illuminator".
Udgav i 1996 cd'en "Kvinder er UFO'er", i 1998 cd'en "Måske ku' vi", og i 2000 cd'en "Jeg lærer aldrig mere at kende det hus".
På cd'en "Hjernen slog fra" har han hjælp af bandet "Den dårlige kemi", der består af kapelmester Palle Hjorth (hammondorgel), Jakob Skytte (bas), Mikkel Rørbæk (lead-guitar), Mads Jørgensen (trommer) og Michael L. J. Nielsen (el-guitar).
Desuden medvirker en række andre musikere på de enkelte numre.

Af Sven Erik Ginge

For Ulrik Nørgaard er ikke nogen metervare, hvilket mange børn og voksne i Hadsten allerede er helt klar over. De kender ham fra Bavnehøjskolens fritidsordning, hvor han var leder i tre år, men sidste år skiftede til et job i Randers.

Men i Bavnehøjklubben viste han sine mange skæve sider. Han var for eksempel manden bag nogle store og ret usædvanlige opsætninger med børnene involveret. Helst med egne tekster og egen musik. Han har da også gennem årene udgivet både digte og musik.

Intet der ligner
Om hans digtsamling "Illuminator" har filminstruktøren Jens Lindberg således sagt, at han da aldrig har set noget lignende, og nationalskjalden Kim Larsen har ligefrem opfordret Ulrik Nørgaard til at sætte musik til nogle af teksterne.

Det har han så gjort, og ved samme lejlighed sammensat et band med gode musikvenner. Blandt dem Hadsten-knægten Palle Hjorth, der nu spiller i "På slaget 12", og som gerne vender hjem for at være med. Senest ved opsætningen af musikskolens tv-2 forestilling.

En anden i bandet er Mads Jørgensen, også lokal, og endda tidligere kollega i SFO'en.

Ulrik Nørgaard kalder sit band "Den dårlige kemi", og sin cd for "Hjernen slog fra". Og så er man på sporet af indholdet, for det er lige så skævt som titlerne.

Intet er helligt
Alvorlige emner som hustruvold, lykkepiller, utroskab, død, fallit, hykleri og selvbedrag behandles med slet skjult galgenhumor. Sproget er på én gang finurligt og kontant. Ulrik Nørgaards univers går fra kynisk over melankolsk til sjovt.

- Men bag det hele ligger et stærkt socialt engagement og troen på en bedre verden, understreger han og peger på, at man skal give plads til hinanden. Respekt og forståelse skal ikke være tomme floskler.

Der er 12 numre på cd'en.

"Holms nedtur" handler om mænd og bajere, "Satanisten fra Aalborg" om mænds kønsdrift, "Perfect match" om en mand, der finder sig en kone af plastik, "Lykke uden moms" om et parforhold så lykkeligt, at det er til at brække sig over, "Hykleren fra Hals" handler om dobbeltmoral, "Lykkelige Kjeld" om en neurotiker, der går med skridtbeskytter, bare han skal låne en biblioteksbog, "Ukrudtsblues" handler om en asfalteret forhave. Og sådan kunne vi blive ved. Nummeret "Vi gik en tur i Knudshoved" fortæller således om mennesker, der døjer med de navne, deres forældre har valgt. Selv siger Ulrik Nørgaard, at han er voldsomt præget af, at han er opkaldt efter fodboldspilleren Ulrik le Fevre. Og endelig er der titelnummeret "Hjernen slog fra":

- Det er jo altid en gangbar undskyldning, når man har været mindre kløgtig, forklarer Ulrik Nørgaard.

 

 Lagt på nettet den 03. april 2005 kl. 11:30